بارش باران در اصفهان نسبت به بلندمدت نگران‌‍کننده است

ساخت وبلاگ

به گزارش رویش نیوز به نقل از مهر، مجید بیجندی ظهر چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه کاربردی کردن هواشناسی برای مردم از اهداف هواشناسی بوده است، اظهار داشت: کاربردی کردن هواشناسی برای مردم از اهداف سازمان در سال جاری بوده است و بر این اساس کاربردی کردن محصولات این سازمان به تبع شرایط اقلیمی را مدنظر داشتیم.

وی افزود: بدین ترتیب در راستای این هدف مهم طرح «تهک» یا توسعه هواشناسی کاربردی شاه کلید برنامه دستگاه های متولی و کاربران حوزه های مختلف هواشناسی قرار گرفت.

مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه هواشناسی استان از ادارات پیشرو است که چندین روش را برای تهک، آزمایش و عملیاتی کرده است، ابراز داشت: از جمله مهم ترین موارد مطرح در این ارتباط کمک هواشناسی و مدیریت استان برای راه اندازی تهک آلاینده های جوی است.

وی ادامه داد: ۲۰ هفته است که با حضور دستگاه های متولی مانند محیط زیست، هواشناسی، بهداشت، آموزش و پرورش، تربیت بدنی، علوم پزشکی، نیروی انتظامی و غیره جلسات تهک آلودگی هوا در محل اداره تشکیل شده است و وضعیت جوی دریافت و به شکل کاربردی به جامعه ارائه می شود.

بیجندی تاکید کرد: همه اینها در قالب طرح جامع کنترل کیفی هوای اصفهان اتفاق افتاد که به عنوان بهترین طرح در استان مطرح شد و هواشناسی سعی کرد وظایف خود در این راستا را به بهترین نحو انجام دهد.

وی با اشاره‌ به موضوع هواشناسی جاده ای گفت: امروزه برای تصمیم گیری درباره نوع مدیریت در حوزه حمل و نقل در بخش های جاده ای، هوایی، زمینی و دریایی، هواشناسی عنصر تعیین کننده ای است.

مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه در هیچ کجای دنیا بدون مجوز هواشناسی فرود هواپیما و پرواز نداریم، تاکید کرد: بر این اساس در تمام فرودگاه های کشور اداره هواشناسی مستقل با نام هواشناسی فرودگاهی وجود دارد.

وی اضافه کرد: در محورهای اصلی مواصلاتی کشور مبحث هواشناسی جاده ای داریم که حتی ارتفاع برف جمع شده در کف جاده را اطلاع و به کاهش تصادفات کمک می کند.

بیجندی تصریح کرد: همچنین اطلاع رسانی در زمینه وضعیت جوی و مهم تر از اینها آموزش رانندگان به منظور نحوه رانندگی در شرایط مختلف جوی مدنظر بوده است.

وی با اشاره به تهک گردشگری و سلامت بیان داشت: با توجه به توان این استان در جذب توریست و منعطف کردن توان استان برای حوزه درآمدزای گردشگری، هواشناسی در این حوزه بسیار کمک کننده است.

مدیرکل هواشناسی استان اصفهان اظهار داشت: امروز در دنیا هیچ گردشگر خارجی بدون دریافت اطلاعات هواشناسی از هتل محل ملاقات خود بیرون نمی آید و بر این اساس به محض ورود توریست با همکاری مخابرات، اطلاعات هواشناسی در اختیار وی قرار می گیرد ضمن اینکه در محل هتل و مسیر گردشگری نیز با استفاده از ابزارهایی هواشناسی مانند هوانما اطلاعات لازم را در اختیار گردشگران خارجی قرار میگیرد.

وی به تهک کشاورزی اشاره و افزود: وضعیت جوی چند سال اخیر بر زندگی کشاورزان تاثیر عمده ای داشته و عدم اطلاع رسانی به موقع و دیر رسیدن اطلاعیه های هواشناسی برای آنها نقطع ضعفی است که منجر به خساراتی مانند سرمازدگی محصولات می‌شود.

مدیرکل هواشناسی استان اصفهان تاکید کرد: شاه کلید اساسی برای کاربردی کردن هواشناسی این بود که بدون واسطه با کشاورزان در تماس باشیم و بر این اساس در نقاط مختلف کشور با کشاورزان و دامداران پیشرو با همکاری جهادکشاورزی، صندوق بیمه کشاورزی «ان جی او»های مرتبط مانند تعاون روستایی مرتبط شدیم.

وی ادامه داد: بر این اساس ۱۷۲ هزار کشاورز را در سطح استان تحت پوشش قرار دادیم که به عنوان حلقه واسط با مناطق تحت پوشش خود ارتباط بگیرند و اطلاعات ما را منتقل کنند.

بیجندی با بیان اینکه هواشناسی به عنوان تخصصی ترین و پیچیده ترین دستگاه کشور مطرح است، ابراز داشت: دستگاه هایی در کشور در کار هواشناسی دخالت و شش ماه کشور را در التهاب وقوع ال نینو گذاشتند اما آنچه در نهایت رخ داد همان پیش بینی هواشناسی درباره اشتباه بودن وقوع این اتفاق های جوی بود.

وی با اشاره به اینکه هواشناسی یکی از دستگاه های عضو ستاد سفر استان است، ابراز داشت: در ایستگاه های ورودی استان اطلاعات جوی سه روزه و اطلاعات مواصلاتی در اختیار گردشگران نوروزی قرار می گیرد.

مدیرکل هواشناسی استان اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت بارش استان در سال آبی جاری کشور ادامه داد: بارش استان در مقایسه با بلندمدت نگران کننده است، میانگین وزنی بارش از اول مهرماه تا ۲۲ اسفندماه نسبت به بلندمدت در دوره آماری مشابه ۳۳ درصد و نسبت به مقدار مشابه در سال گذشته ۹ درصد کاهش  داشته است.

وی با بیان اینکه اردستان و خوروبیابانک وضعیت بارشی نسبتا بهتری دارند، گفت: اکثر نقاط استان نسبت به حالت قبلی کمبود بارش دارند و تنها دو ایستگاه میمه و گلپایگان بارش نرمال را دریافت کردند.

مدیرکل هواشناسی استان با بیان اینکه نیمه دوم زمستان در اکثر نقاط استان گرم بوده است، ابراز داشت: در اکثر نقاط استان در بهمن ماه شاهد افزایش دما نسبت به بلندمدت بودیم و میانگین دمای استان نسبت به بلندمدت شش دهم درجه افزایش و در دیماه ۱.۸ درجه افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه وضعیت خشکسالی با شاخص spi اندازه گیری می شود، گفت: در این شاخص علاوه بر بارش تبخیر و تعرق نیز مدنظر است تا شاخص واقعی تری از خشکسالی به دست آید. 

بیجندی تاکید کرد: بر این اساس با سنجش خشکسالی سه ماهه استان تا پایان بهمن سال جاری اکثر شهرستانها تحت تاثیر خشکسالی بوده اند اما در مرکز، شرق، و جنوب شرق و بخش هایی از شمال و جنوب استان دچار خشکسالی شدید هستند و تنها سرچشمه های آبی زاینده رود در وضعیت نرمال است 

مدیر کل هواشناسی استان در پایان با بیان اینکه هواشناسی و ارتباط با جرم و جنایت و هواشناسی و مهاجرت از حوزه هایی است که برای سال آینده مدنظر داریم، تصریح کرد: هواشناسی جزو سازمان هایی است که همکاران ما ۲۴ ساعته مشغول فعالیت هستند اما در تمامی تقدیرهای مانور از همه دستگاه ها به جز ما اسم می برند که این مسئله نیازمند توجه بیشتر مسئولان است.

بیان...
ما را در سایت بیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دانلودی bayan بازدید : 142 تاريخ : جمعه 28 اسفند 1394 ساعت: 2:44